Maskinbetjäning

industrirobot inlead

Våra maskinbetjäningsceller för industrirobotar och portalrobotar

För att effektivt maskinbetjäna era system har vi på InLead ett antal beprövade standardceller. Vi använder oss av två av världens största robotfabrikat; Fanuc och ABB och har bl. a. erfarenhet av maskinbetjäning och hantering av skärande bearbetning, gjuteri- och plastmaskiner. Genom att effektivisera och automatisera i en befintlig produktion med hjälp av någon av våra standardlösningar kan vi bidra till en kostnadseffektiv tillväxt hos våra kunder. Nedan specificeras några av våra standardlösningar för maskinbetjäning. Vi har även möjlighet att sälja FRAi:s portallösningar till verkstadsindustrin i Sverige. FRAi ser vår stora erfarenhet inom automation som en stor tillgång för att alltid kunna presentera den mest optimala lösningen i varje enskilt fall.


Läs mer om våra lösningar för portalrobotar >

automatisering genom Inpallet

InPallet

Vid tyngre detaljer är detta alternativ en bra lösning. Två hel- eller halvpallar, roboten plockar detaljerna direkt från pall. Ni kan stapla ämnena på varandra för en större mängd produkter i cell. Vision-kameran är monterad över inpall.

INPALLET
: 2,65 m 165 kg
Installationsyta: 3 x 4 m

inlead filmknappportalrobot infeeder

InFeeder

Kutshantering för små och medellånga serier. Enkelheten genomsyrar alla delar, utan att ge avkall på kvaliteten. Kompakt enhet som byggs på en bottenplatta, 1200 x 1800 mm. Här har vi tagit operatörsgränssnittet till en ny högre nivå, skriv in måtten före och efter bearbetning så är robotprogrammet klart. Laddning/plundring av detaljer sker, via ett rundbord, utanför robotens arbetsområde.

INFEEDER S:
1,4 m 2×3,5 kg
INFEEDER L:
1,85 m 2×13 kg
Installationsyta: 1,5 x 2,7 m

inlead filmknappInline robotcell automation för produktion

InLine S och M

In/utbanor placerade på varandra för en kompakt lösning. Detaljerna guidas med hjälp av vision för plock av robot in i er maskin. Denna cell kan enkelt kopplas mot 2 maskiner för Tempo 1 i den ena samt Tempo 2 i den andra eller bara för att dubblera er produktionsvolym.

Detaljvikt mellan 0-12kg
Installationsyta:
S: 1×3,75m
M:1,5×4,60m

inlead filmknappInline för robotautomation

InLine L

Placera era ämnen på inbanan och plundra på utbanan. Över inbanan sitter en Vision-kamera för guidning av robotplockning. Denna lösning anpassas vad det gäller robotmodell och banlängd efter era behov.

Detaljvikt mellan 0-25kg
Installationsyta:
L: 5 x 3 m

inlead filmknappmaskinbetjäningscell Inveyor automation

InVeyor

Placera din pall med ämnen i en palltipp med sekvensutmatare. Guidning av detaljer görs med Vision. De detaljer som inte kan plockas vänds och återtransporteras. Roterande borste, borstar bort detaljer som ligger på varandra. Denna lösning finns i två varianter, singelbana 1 vision eller dubbelbana 2 vision för kortare cykeltider.

Portalrobotar

Vi är väldigt glada över att vi har möjligheten att sälja FRAi:s portallösningar till verkstadsindustrin i Sverige. FRAi ser vår stora erfarenhet inom automation som en stor tillgång för att alltid kunna presentera den mest optimala lösningen i varje enskilt fall.

Mer information om FRAI hittar ni här.

Frai maskin för svarvautomation

Frai

Som svensk agent för portalrobotar från FRAi i Österrike kan vi leverera en bred flora av lösningar till de flesta svarvar på marknaden. Standardlösningar med två lagers magasin anpassade för era produkter eller speciallösningar. T ex sammankoppling av flera maskiner. InLead hanterar försäljning, projektledning, installation och service.

FRAI: Max detaljvikt 500 kg